HTML

Kreatív Megoldások

Gondolatébresztés, szemléletmódváltás, humor, gyakorlatiasság, inspiráció

Alkotó

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

2011.11.14. 20:26 KZiti

Állatkerti sétáim - Kaliforniai oroszlánfóka móka

A természetben a túlélésért folytatott küzdelem az oroszlánfókák majd minden idejét felemészti. Az állatkertekben viszont nem kell sok időt fordítaniuk a táplálék megszerzésére, rengeteg felesleges szabadidejük marad. Ilyenkor aztán unatkozni kezdenek, aminek pedig sosincs igazán jó vége.

Az oroszlánfókáknak tehát nem egyszerűen bedobják a táplálékot (hering, tintahal stb.), hanem közben meg is dolgoztatják őket. Kézjelekre, vezényszavakra különböző feladatsorokat kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy végül az ennivalót, mint afféle jutalomfalatot, megkapják.

Az állatok gyakran különféle eszközökkel, labdával, műanyag kannával dolgoznak. A mozdulatsorok a mozgás aktív szervrendszerét, az egyensúlyérzéket és több más fontos területet fejlesztik, tartják edzésben. A dolog így inkább afféle tornagyakorlatként fogható fel.

A program egyrészt az állatok számára is „jó móka”, ráadásul valóban hasznosan tölti ki az idejüket. Kedvezően befolyásolja az állatok kondícióját, egészségi állapotát. Az állatorvosnak is sokkal egyszerűbb, ha az állatok tanítva vannak, mert könnyebben meg tudja vizsgálni a fókákat, és így nem kell altatópuskához, vagy más hasonló eszközökhöz folyamodni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék humor állatok


A bejegyzés trackback címe:

https://kreativmegoldasok.blog.hu/api/trackback/id/tr1003382943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása