Múltkori blog bejegyzésem idején javában zuhogott az eső és forró csokit szopogattam. Ma végre kisütött a nap és lakótársaim úgy döntöttek, hogy kipróbálnak egy új receptet. Végigasszisztáltam a folyamatot és olyan isteni finom lett ez a vegetáriánusok által is fogyasztható egytál étel, hogy ide kívánkozik a recept.
Hozzávalók (4-6 főre):
50 dkg hagyma
40 dkg fagyasztott leveles tészta
40 dkg mozzarella
4-5 db közepes paradicsom
10 dkg kimagozott olívabogyó
olívaolaj, bors, só, bazsalikom
- A fagyasztott leveles tésztát időben kivesszük a mélyhűtőből, hogy amikor szükségünk lesz rá nyújtható állapotban legyen.
- Előkészítjük a teflontepsit (kb. 30x40 cm), aminek az alján egy kis olívaolajt szétkenünk. A leveles tésztát akkorára nyújtjuk (ha nincs sodrófa, akkor sörösüveg is megteszi :-), hogy kibélelhessük vele a tepsit. Megágyazunk a tölteléknek!
- A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeleteljük és teflon serpenyőben kis olívaolajon pároljuk, arany barnára sütjük (a lényeg, hogy átpuhuljon). A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Bekapcsoljuk a sütőt, hogy felmelegedjen 200 ⁰C-ra (ez nálunk a gázsütőn 6-os fokozat).
- A tésztával kibélelt tepsibe öntjük a hagymát és elterítjük. Erre fekteted rá a felszeletelt mozzarellát (közben kóstolgathatod ….), erre szórunk egy kis szárított bazsalikomot (ha van friss, akkor azt) (A. fotó), erre jön a felszeletelt paradicsom. Ezt sózzuk, borsozzuk, és végül rászórjuk a kimagozott olívabogyót (egészben vagy szeletelve) (B. fotó).
- Betoljuk a sütőbe és 25-30 percig sütjük. (C. fotó)
- Hagyjuk 15-20 percet pihenni a tepsiben, hogy a sajt újra megszilárduljon és könnyebb legyen felvágni. (D. fotó) Szeleteléskor vigyázz, nehogy felsértsd a teflonbevonatot.

Frissen nagyon finom. Maradt belőle holnap ebédre is. Kíváncsi vagyok milyen lesz majd az íze. Zöld teával öblítettem le, de erről majd legközelebb írok. A Paradicsomos Pite kezdő (hímnemű és nőnemű) konyhatündéreknek kiváló önbizalom-növelő lehetőség. Kipróbálod?
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.