HTML

Kreatív Megoldások

Gondolatébresztés, szemléletmódváltás, humor, gyakorlatiasság, inspiráció

Alkotó

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

2010.07.15. 18:19 KZiti

Figyelj mit teremtesz!

Pár szó, amit érdemes száműzni a szótárunkból

A szavainknak hatalmuk van, kifejezik a gondolatainkat, befolyásolják cselekedeteinket és életünket. Ez igaz akkor is, ha a szavaink pozitívak, reményt sugároznak vagy bátorítanak és akkor is, ha negatív megnyilatkozások, amelyek csökkentik örömünket és magabiztosságunkat.
 
Bárhol is tartunk életünkben, kapcsolatainkban vagy karrierünkben, az általunk következetesen használt szavak részben felelősek ezért.
 
Fontos, hogy egyre tudatosabban odafigyeljünk a szavainkra és amikor szükséges változtassunk rajtuk, hogy valóban azt az eredményt érjük el, amit igazán szeretnénk.
 
Ez ma, július 15-én különösen fontos, mert 10 milliószoros nap van. Figyelj, mit teremtesz a gondolataiddal, érzelmeiddel, szavaiddal. Három példa mire figyelj a jövőben:
 
„Nem tudom”
Ez a szó felelős számtalan szunnyadó reményünkért és álmunkért. Töröld ki a szótáradból és jelentős pozitív változást fogsz tapasztalni az életedben.
 
„De”
Amikor a “de” kötőszót használod az közömbösíti illetve tagadja azt, ami előtte áll. Pl. “Szeretnék újságíró lenni, de ez sok erőfeszítést fog igényelni.” Az agyad nem arra fog koncentrálni, hogy szeretnél újságíróvá válni, hanem milyen sok erőfeszítést kell tenned ahhoz, hogy ez teljesüljön. Helyettesítsd a “de” szót az “és” kötőszóval, s ezzel máshová helyezed a figyelmed fókuszát.
 
„Kellene”
Bármilyen kijelentés, amiben a “kellene” szót használod az általában bűntudatot generál. “El kellene mennem az edzőterembe.” Bűntudat érzését kelti benned, hogyha végül nem mész el. Használd helyette, hogy “Úgy döntöttem, hogy” vagyis “Úgy döntöttem, hogy nem megyek az edzőterembe.”
 
Kezdj el figyelni a mondataidra, vedd észre ha a fenti szavakat használod és cseréld le őket! Gyűjtsd a sikerélményeidet egy füzetben!

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatébresztő


A bejegyzés trackback címe:

https://kreativmegoldasok.blog.hu/api/trackback/id/tr582154035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása